Telefoongids schrapt 30 procent van banen

0

De Telefoongids (DTG), onderdeel van European Directories, gaat voor het eind van het jaar circa 30 procent van de in totaal 800 arbeidsplaatsen in Nederland schrappen. Deels gaat het om gedwongen ontslagen.

Het bedrijf heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Volgens Toon Bouten, GroupCEO van European Directories en CEO Nederland ad interim, is de reorganisatie nodig in verband met de overgang van print naar online. Het bedrijf wil over drie jaar 80 procent van de omzet uit onlineproducten en -diensten halen.

De reductie van het aantal personeelsleden zal deels plaatsvinden door natuurlijk verloop en het laten aflopen van tijdelijke contracten. Voor het personeel dat gedwongen moet vertrekken, is een sociaal plan opgesteld. De ondernemingsraad is daar al mee akkoord gegaan.

Vorige maand werd via een internetsite een actie gestart om de automatische verspreiding van de telefoongids stop te zetten, omdat dit papierverspilling zou zijn. Diverse Kamerfracties steunden deze actie. Maar volgens DTG willen veel mensen de gids wel nog ontvangen en gaat de bezorging voorlopig gewoon door. Wie geen exemplaar in de bus wil, kan dat via de website of een afmeldkaart laten weten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.