Techniekpact is niet dé oplossing

0

Het techniekpact dat Minister Kamp van Economische Zaken maandag presenteerde is een goede zaak, maar niet dé oplossing voor het onderliggende probleem. Dat zegt arbeidseconoom Ronald Dekker in een interview met BNR. Volgens de arbeidseconoom moeten scholen en bedrijven hun best doen om jongeren te motiveren om de keuze voor techniek te maken.

Techniekpact
Het ‘ techniekpact 2020’ is een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ministers Kamp, Bussemaker en Asscher tekenden samen met staatssecretaris Dekker namens het kabinet het pact. Er staan concrete afspraken in om meer jongeren te laten kiezen voor de techniek en op te leiden, en om werknemers te behouden voor de sector.

Korte termijn
In het interview met BNR waarschuwt Ronald Dekker voor een korte termijn visie van techniekbedrijven.  ‘ Techniekbedrijven hebben vaak een kortetermijnvisie. Ze klagen steen en been dat ze geen jongeren kunnen krijgen, en kijken dan vooral naar overheden en scholen. Terwijl ze zelf ook meer kunnen doen om jongeren te interesseren.’ Als voorbeeld zouden bedrijven volgens samen met ROC’ s opleidingen kunnen starten.

BNR

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.