Student zoekt persoonlijke ontwikkeling

0

Studenten vinden ‘soort coaching’ en ‘begeleiding’ de meest aantrekkelijke werkaspecten. Dat blijkt uit het jaarlijkse Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland (ESON).

 

Dat blijkt uit het jaarlijkse Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland (ESON). Sinds 2007 is er een stijgende trend te zien wat betreft dit resultaat. ‘ Studenten hebben steeds minder mogelijkheden om zich, naast hun studie, op persoonlijk vlak te ontwikkelen’ , zegt Arbout Asjes, manager Ebbinge Campus. ‘ Daarom zoeken zij in hun eerste baan naar goede coaching en begeleiding.’

Traineeship

Volgens Asjes is om diezelfde reden het management traineeship zo populair. Meer dan de helft van de studenten is meer geïnteresseerd in een dergelijk traineeship dan in een startersfunctie.

Stage

Bijna 40 procent van de studenten op het Wetenschappelijk Onderwijs vindt dat er geen ruimte is om stage te lopen. De overweging om na het afstuderen zelf een stage te gaan lopen speelt bij 45 procent.

Unilever favoriet

Dit jaar is Unilever favoriete werkgever onder de WO-studenten. Op nummer twee staat Shell, en Google volgt op de derde plaats. Laatstgenoemde stond in 2011 nog bovenaan de ranglijst.

Favoriete werkgevers 2012

Unilever 1
Shell 2
Google 3
McKinsey & Company 3
The Boston Consulting Group 5
KLM 6
Philips 6
Heineken 8
Rabobank 9
Rijksoverheid

10


Aan het ESON deden 2172 WO- en HBO-studenten mee die zich in de laatste fase van hun studie bevinden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.