Structurele loonsverbetering voor jongeren in cao gemengde- en speelgoedbranche

0

Er is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen vakbonden en werkgevers over een nieuwe cao voor de gemengde- en speelgoedbranche.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2011 tot 1 april 2012.

Partijen hebben afgesproken dat de lonen per 1 juni 2011 voor groep 2 en hoger worden verhoogd met 2 procent. Daarnaast wordt er voor 21- en 22-jarigen met ervaring per 1 januari 2012 een periodiek toegevoegd. De kosten daarvan worden op jaarbasis geraamd op ongeveer 0,3 procent, aldus de werkgeversorganisatie Gebra.

Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het structureel verbeteren van de beloning van jongeren met een jaar werkervaring is goed voor de toekomst van de branche, temeer daar het aantal jongeren in de detailhandel toeneemt.”

Daarnaast hebben de partijen afgesproken dat uitzendkrachten na twee maanden worden beloond conform de cao gemengde- en speelgoedbranche. Voorheen was dit pas na zes maanden. Ook zijn er afspraken gemaakt op het gebied van veiligheid.

Meer cao berichten »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.