Strengere meldplicht voor baas die ontslaat

0

Werkgevers die 20 of meer werknemers willen ontslaan, zijn vanaf 1 maart altijd verplicht dit van tevoren te melden aan uitkeringsinstituut UWV en de vakbonden van het personeel, ook al weet de baas bij het reorganiseren van zijn bedrijf individuele afspraken te maken met de medewerkers over ontbinding van hun arbeidscontract.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) past hiertoe de regels van de Wet melding collectief ontslag (Wmco) aan. Kamp had de Tweede Kamer ruim een jaar geleden al toegezegd de wet aan te scherpen na signalen dat werkgevers in onder meer de bouw de regels over het melden van collectieve ontslagen zouden omzeilen door individuele afspraken met werknemers te maken. Vooral SP-Kamerlid Paul Ulenbelt had hierover aan de bel getrokken.

Vanaf 1 maart maakt het niet meer uit op welke manier een baas personeel wil ontslaan; via het UWV, via de rechter of via een individuele beëindigingsovereenkomst. Als het gaat om 20 of meer ontslagen om bedrijfseconomische redenen, moet dat vooraf worden gemeld bij het UWV en de vakbonden. Als werkgevers deze verplichting niet nakomen, kan een ontslag worden teruggedraaid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.