Steeds meer oudere Duitsers werken

0

Steeds meer oudere Duitsers hebben een betaalde baan. Het aantal werkende 55 tot 64-jarigen is gestegen van 2,8 miljoen in 1999 naar 3,6 miljoen tien jaar later.

De werkloosheid in deze leeftijdsgroep is tegelijkertijd gehalveerd, meldde de de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung zondag.

Een oorzaak is dat Duitsers steeds ouder worden. Vervroegd uittreden is steeds minder vaak mogelijk. Een reden is ook dat werkgevers niet langer vooral jong personeel willen hebben. ,,De cultuur van verjonging is voorbij”, stelt het Duitse Bondsagentschap voor de Arbeid in de krant.

De cijfers steunen de voorstanders van een hogere pensioenleeftijd in Duitsland. Het land verhoogt de pensioenleeftijd gestaag tot 67 jaar in het jaar 2029. De afgelopen week had CSU-politicus Horst Seehofer gezegd de aanpassing tegen te houden als veel ouderen geen werk kunnen vinden. De grootste Duitse vakbond IG-Metall riep zaterdag op tot een referendum over de pensioenleeftijd.

Lees ook:
> ‘Personeelsbeleid sluit niet aan op leeftijd’
> Ophouden op 65e kost straks veel geld
> Aantal ouderen buiten de beroepsbevolking daalt

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.