Staking vuilnismannen in handen van rechter

0

De rechtbank in Amsterdam behandelt donderdagmiddag een kort geding dat moet voorkomen dat de Amsterdamse gemeentereiniging vanaf 30 april een week staakt.

Een delegatie van vuilnismannen woont de zitting bij in de hoop dat de rechter begrip heeft voor hun strijd om meer loon en een betere cao.

De gemeente Amsterdam stelt dat de staking van de vuilnismannen in de week na Koninginnedag een onaanvaardbaar risico vormt voor de openbare orde en veiligheid. De stad verwacht honderdduizenden bezoekers, ook tijdens Bevrijdingsdag en de eventuele huldiging van Ajax. Bovendien bereidt zij zich voor op de start van de Giro d’Italia op 8, 9 en 10 mei.

De gemeente is bang dat de hulpdiensten tijdens de evenementen worden gehinderd, als de vuilnis zich opstapelt. Overigens willen de vakbonden dat ook voorkomen, maar volgens de stakingsleiders weigert de gemeente deel te nemen aan voorbereidende gesprekken om de staking in goede banen te leiden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.