Stagnatie in banengroei

0

In het derde kwartaal van dit jaar zijn er, na correctie voor seizoensinvloeden, 7000 banen minder in vergelijking met drie maanden eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In vergelijking met een jaar eerder is het aantal banen nog wel met 28.000 toegenomen.

Bij de overheid was de krimp het grootst. Ongeveer 15.000 ambtenaren zijn wegbezuinigd. Ook in de bouw en de industrie was er minder werk. De bedrijfstakken handel, vervoer en horeca vertoonden juist een sterke groei. In die sectoren steeg het aantal banen gezamenlijk met 32.000.

De lonen in het derde kwartaal van dit jaar zijn gemiddeld met 1,3 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. De stijging ligt ruim onder de inflatie van 2,6 procent. In de financiële dienstverlening stegen de lonen met 3,8 procent gemiddeld het hardst. De loonkosten stegen gemiddeld met 1,5 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.