Slippertje op de werkvloer moet kunnen

0

Het is zomer in Nederland en de temperatuur loopt buiten en binnen gestaag op. Vakbond FNV Bondgenoten roept werknemers dan ook op het te melden als zij problemen hebben met het werken in de warmte.

"We raden de mensen aan zich luchtig te kleden, maar doe het wel beschaafd", aldus een woordvoerder van de bond.

Uit eerder onderzoek van Bondgenoten kwam naar voren dat de meeste werknemers zich ergeren aan collega’s die zich te luchtig kleden op het werk. Vooral een zichtbare blote buik bij mannen bleek veel weerstand op te roepen. Meer dan de helft van de werkenden stoort zich daaraan. Een kwart van de ondervraagden heeft moeite met ‘flipfloppende’ collega’s. "Het mag allemaal wel, maar het is de vraag of je je collega’s er een plezier mee doet. 

Hitte op de werkvloer moet wel serieus genomen worden, waarschuwt de organisatie. "Hitte kan sneller dan je denkt leiden tot ernstige gezondheidsschade. Zeker in een klimaat als het onze waar hoge temperaturen vaak hand in hand gaan met een hoge luchtvochtigheid", waarschuwt de bond. Werknemers die problemen hebben op de werkvloer kunnen zich via de site bij de bond beklagen. Naast luchtige kleding adviseert de FNV mensen veel te drinken, vaker pauze te houden en als dat kan verkoeling op te zoeken. "In overleg met de werkgever natuurlijk."

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.