Slechte economie kost veel mbo’ers hun stage

1

De slecht draaiende economie raakt mbo-studenten nu ook in het onderwijs. Door de afname van banen neemt ook het aantal stageplekken af.

Het aantal mbo-studenten dat met een stage of leerbaan is begonnen in de eerste vier maanden van dit jaar is met 23 procent gedaald van 160.000 naar 123.000 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers door de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het UWV Werkbedrijf. Een UWV-woordvoerder spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling. Volgens hem worden mbo’ers nu twee keer geraakt. ‘De jongeren hebben niet alleen een stage nodig om hun opleiding af te maken. Studenten vinden vaak ook werk bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen’, aldus de woordvoerder.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Laura van Luipen op

    Ook kleine werkgevers moeten ouderschapsverlof verlenen. De aanvraag kan enkel worden geweigerd als het bedrijf anders ernstig in de problemen komt. Er wordt niet snel aangenomen dat daar sprake van is, maar het zal bij een kleine werkgever eerder aan de orde zijn dan bij een grotere werkgever.