Shell, Google en Philips favoriete werkgevers

0

Uit onderzoek van Intermediair onder ruim 4.000 hbo+’ ers tot 45 jaar blijkt dat Shell, Google en Philips onder Nederlandse hoogopgeleiden de meest favoriete werkgevers zijn.

Ook blijkt uit het onderzoek dat het vertrouwen in de arbeidsmarkt onder hoogopgeleiden blijft groeien. Zo beschrijft 23 procent van de hoogopgeleiden de arbeidsmarkt als (zeer) gunstig. Opvallend is dat mannen (32 procent) aanzienlijk positiever zijn over de arbeidsmarkt dan vrouwen (14 procent). Ook per functiegroep is er verschil te zien. De functiegroepen ICT, Techniek en Marketing & Sales zijn het meest positief over de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in het komende jaar, terwijl werknemers in de zorg het minst positief zijn.

Top 10 favoriete werkgevers 2016

Ranking 2016 Organisatie
1 Shell
2 Google
3 Philips
4 Rabobank
5 ING
6 KLM
7 Politie
8 ABN AMRO
9 Unilever
10 Belastingdienst

Imago en employer branding

Lena Olivier, Commercieel Directeur bij de Persgroep Employment Solutions: ‘Sinds drie jaar is er weer een stijging te zien in de werkgelegenheid en deze ontwikkeling vertaalt zich door naar de resultaten van ons onderzoek. Hoogopgeleiden krijgen meer vertrouwen in de arbeidsmarkt. In een aantrekkende markt, worden imago en employer branding weer belangrijker. Voor het aantrekken en behouden van talent is het echter belangrijk dat je als werkgever authentiek bent en je imago in lijn is met wie je daadwerkelijk bent.’

Inhoud van werk en prettige collega’s

De helft van de hoogopgeleiden denkt wel eens na over een andere baan. De inhoud van het werk (54%) en prettige collega’s (54%) zijn de belangrijkste redenen om niet van werkgever te veranderen. ‘Redenen om wel van werkgever te veranderen zijn vooral weinig doorgroeimogelijkheden (37%), de inhoud van het werk (33%) en inkomen (26%). Hoogopgeleiden zijn dit jaar minder tevreden over hun leidinggevende of management en over de mogelijkheden om flexibel te werken. Ook zien we dat de mogelijkheid om onbetaald verlof op te nemen, de laatste twee jaar belangrijker is geworden,’ aldus Olivier.

Uit het onderzoek van Intermediair blijkt dat werknemers de volgende aspecten het belangrijkst vinden bij een werkgever:

1 Goede primaire arbeidsvoorwaarden
2 Goede balans tussen werk en vrije tijd
3 Biedt interessante functies
4 Hoge baanzekerheid
5 Afwisselend werk

 

Bron: Intermediair

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.