Seniorenbond ANBO stapt uit FNV

0

Met ingang van 1 januari 2013 is ANBO niet langer lid van de FNV In Beweging. ‘De koers die FNV In Beweging gekozen heeft past niet bij de ambities van ANBO, maar we gaan in goed overleg uit elkaar’, aldus ANBO-directeur Liane den Haan.

FNV-leden kunnen nog tot en met 31 maart 2013 gebruik maken van de dienstverlening van ANBO, zoals bijvoorbeeld het energiecollectief, de zorgcollectieven, telefonisch advies en de lokale afdelingsactiviteiten. Na die datum zullen de FNV In Beweging en de ANBO zelfstandig hun dienstverlening en belangenbehartiging voor hun seniorenleden voortzetten.

De FNV-senioren ontvangen verder nog tot en met 31 maart het ANBO Magazine. De zetel die ANBO sinds de aansluiting bij de FNV bekleedde bij de Sociaal-Economische Raad (SER) valt toe aan één van de bonden van FNV In Beweging.

‘Wat ANBO betreft is een eventuele toekomstige samenwerking op inhoudelijke thema’s zoals bijvoorbeeld AOW, pensioenen en arbeidsparticipatie van 50-plussers, zeker als het gaat om de belangen van onze wederzijdse leden, niet op voorhand uitgesloten’, aldus ANBO-directeur Liane den Haan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.