Scholieren hebben goed beeld van arbeidsmarkt

0

Scholieren hebben een goed beeld van de arbeidsmarkt. Zij schatten goed in in welke sectoren er het meste kans is op een baan.

Dit blijkt uit onderzoek onder 5.500 scholieren tussen de 10 en 17 jaar oud, uitgevoerd in opdracht van Scholieren.tv.

Volgens de jongeren bieden de sectoren gezondheidszorg, techniek en ICT de beste kansen op werk. De kans om werk te vinden in de overheidssector of de sectoren toerisme en transport achten zij een stuk kleiner. Als de resultaten van het onderzoek naast de praktijk worden gelegd, blijken de scholieren er niet ver naast te zitten. Zo daalt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het aantal vacatures binnen logistiek en toerisme en blijft het aantal vacatures binnen de gezondheidzorg en welzijn juist hoog.

Opleidingskeuze

Ondanks dat jongeren dus blijkbaar een goed beeld hebben van de arbeidsmarkt, kiezen zij veelal de ‘verkeerde’ opleiding. Hierdoor ontstaan er naar verwachting overschotten in de ene sector tegenover tekorten in de andere sector. Meer daarover in het oktobernummer van P&Oactueel Magazine.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.