Run op technische studies

0

Meer studenten kiezen dit jaar voor een technische studie. Het aantal aanmeldingen voor universitaire studies op het gebied van landbouw, natuur en techniek voor dit jaar is nu al 20 procent hoger dan vorig jaar. Dat meldt de vereniging van universiteiten VSNU.

Het lijkt erop dat de studenten gehoor geven aan de oproepen van de overheid en het bedrijfsleven van de afgelopen jaren om voor een technische studie te kiezen omdat er een groot tekort is aan technisch personeel.

Baangarantie
Volgens een woordvoerder speelt de crisis mogelijk ook een rol, omdat de baangarantie bij deze studies groot is. In deze tijden van jeugdwerkloosheid kiezen studenten liever veilig, aldus de zegsman.

Leenstelsel
Het totaal aantal studenten dat zich dit jaar heeft ingeschreven voor een universitaire studie is met 7 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De VSNU kon daar geen duidelijke reden voor geven. Mogelijk besluiten jongeren hun studie niet uit te stellen vanwege de invoering van het leenstelsel.

De inschrijvingen zijn nog niet gesloten, dus er kunnen nog studenten bij komen en aangemelde studenten kunnen zich nog terugtrekken. De definitieve getallen volgen in oktober.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.