Ruim helft werkende Nederlanders wil andere baan

0

Volgens de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index wil 52,7 prcoent van de Nederlandse werknemers dit jaar een andere baan. Wel zijn Nederlanders in 2014 gemiddeld tevredener over hun baan dan in 2013. Zo verwachtten minder mensen een ontslag.

Niet alleen door de betere baangarantie voelden werknemers zich prettiger. Ze zijn ook meer content over collega’s, leidinggevenden en hun werkomgeving. Vooral werknemers in de juridische en marketing- en communicatiesector zijn hierover erg tevreden.

Ook al zijn Nederlanders op zoek naar een andere baan, minder werknemers verwachten dit jaar te worden ontslagen. Verwachtte in 2013 nog 17 procent van de mensen hun baan te verliezen, in 2014 was dit nog 14 procent.

Uitzendbedrijf Manpower toonde bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal aan dat de gehele Europese arbeidsmarkt langzaam verbetert. Volgens bestuursvoorzitter Jonas Prising zijn de eerste tekenen van een breder herstel in Europa zichtbaar, die de verwachting van een langzame maar gestage verbetering van de arbeidsmarkt onderbouwen.

 

Via deze link vind je meer cijfers uit het onderzoek van Loonwijzer/Monsterboard.

 

Bron: Monsterboard.nl en ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.