Ruim 140 banen weg bij Friese politie

0

Bij de politie Friesland moeten 144 arbeidsplaatsen weg. Het korps verkeert al lange tijd in financiële problemen. Er zal ongeveer 8,5 miljoen euro worden bezuinigd, meldde de politie Friesland donderdag.

Burgers kunnen in de toekomst mogelijk niet langer bij alle negentien politiebureaus zonder afspraak binnenlopen om aangifte te doen. Een van de bezuinigingsscenario’s is dat alleen de bureaus in Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen hun publieke functie behouden.

Ook in het aantal leidinggevenden zal worden gesneden door het aantal politieteams terug te brengen. Op dit moment zijn er elf teams. Hoeveel er overblijven, durft de politie nu niet te zeggen. Bij de bezuiniging wordt de operationele sterkte, zoals opsporing en handhaving, zoveel mogelijk ontzien. De politie vindt verder dat horecaondernemers en evenementenorganisatoren zelf meer moeten zorgen voor beveiliging.

Het is niet bekend of er gedwongen ontslagen volgen.

Lees ook:
> Bonden: werkgarantie gaat boven meer loon
> Lagere vergoeding voor huidige politietop
> Forse loonsverhoging EU-ambtenaren

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.