Rotterdamse bedrijven wisselen personeel uit

2

Om er voor te zorgen dat personeel in crisistijd niet angstvallig op dezelfde plek blijft zitten, hebben verschillende ondernemingen in Rotterdam de koppen bij elkaar gestoken. Zij willen personeel met elkaar gaan uitruilen.

Het gaat om werknemers bij bedrijven als ING, Rabobank, Eiffel, Dura Vermeer, Ordina, stadsvervoerder RET, de gemeente Rotterdam en het Maasstad Ziekenhuis.

De gemeente Rotterdam nam het initiatief tot dit overleg. Daar moeten immers 2450 arbeidsplaatsen verdwijnen. Verantwoordelijk wethouder Jantine Kriens (PvdA) wilde kijken of ze op die manier werk voor ambtenaren kon vinden die het gemeentehuis moeten verlaten.

De bijeenkomst leidde uiteindelijk tot het idee om vooral mensen uit te gaan ruilen, zodat werknemers in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt toch de kans krijgen verder te kijken. Dat wordt steeds door de crisis steeds moeilijker omdat veel werknemers vanwege de slappe arbeidsmarkt uit zekerheid blijven zitten waar ze zitten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Perfect initiatief!
    Constateren dat lifetime employment plaatst maakt voor employability is ??n, de voorwaarden voor daadwerkelijke realisatie scheppen is twee.
    En er zijn zoveel voordelen te behalen, voor iedereen: efficiency W&S, talentontwikkeling, besparingen sociaal plan en sociale zekerheid, etc. De belangrijkste is wellicht het wegnemen van de angst om buiten de boot te vallen en langdurig aan de kant te komen staan!
    Partijen (werkgevers) samenbrengen om er over te praten is al een hele grote stap in de goede richting. Wie volgt?

  2. karin kramer op

    Goedzo! Idee speelt al enige jaren en het is aan de partijen om daar je eigen invulling en betekenis aan te geven. Rotterdam heeft dat heel goed gedaan! Nu de zelfstandigen/ZZP-ers nog inpassen in dit project. Past allemaal heel goed in de herverdeling arbeid en qua innovaties in arbeidsrelaties en inderdaad lifetime employability ipv employment. Ik zie beweging, wie doet mee?