‘Rotterdam kan toe met minder ambtenaren’

0

In de komende jaren moet de gemeente Rotterdam haar aantal ambtenaren met 20 tot 25 procent terugbrengen wegens minder inkomsten uit het gemeentefonds.

Dat vindt de Economic Development Board Rotterdam (EDBR), een adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders. Een EDBR-woordvoerder bevestigde maandag een bericht hierover in Het Financieele Dagblad.

Het adviescollege bestaat uit ongeveer dertig prominente Rotterdamse ondernemers en bestuurders uit de onderwijs-, cultuur- en zorgsector. Volgens EDBR-voorzitter Leendert Bikker moet de gemeente tussen de 300 en 350 miljoen bezuinigen als gevolg van de lagere inkomsten. Circa de helft van dat bedrag wil hij halen uit het verkleinen van het ambtenarenbestand.

De verhouding tussen het aantal inwoners en het aantal ambtenaren is scheef, oordeelt de EDBR-zegsman. De Maasstad heeft te veel ambtenaren voor het serviceniveau dat wordt geboden. ,,Het verschil met andere, kleinere steden laat zich niet verklaren door de grotestedenproblematiek”, analyseert de woordvoerder.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.