Regels voor hoogopgeleide werknemers soepeler

0

Het moet voor multinationals gemakkelijker worden om hoogopgeleide werknemers van buiten de EU tijdelijk over te plaatsen naar een bedrijfsonderdeel of dochteronderneming binnen de EU.

Dat vindt de Europese Commissie, die dinsdag een voorstel presenteerde om dat te bereiken.

Onderdeel van het voorstel zijn regels voor een versnelde toelating en een gecombineerde verblijfs- en werkvergunning voor zeer gespecialiseerd personeel van buiten de EU.

Het gaat om werknemers die al bij een bedrijf werken en tijdelijk worden overgeplaatst naar een werkplek binnen de EU. Veelal zijn dat specialisten en leidinggevenden met voor die onderneming belangrijke kennis waarvoor geen vervangers kunnen worden gevonden.

,,Die binnen een onderneming overgeplaatste personen brengen gespecialiseerde kennis en vaardigheden naar Europa, wat ertoe bijdraagt de Europese economie te versterken en verdere investeringen in lidstaten aantrekt”, zei EU-commissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer