Regeling huishoudelijke hulp onder de loep

0

Het kabinet laat de regeling voor huishoudelijke hulp onder de loep nemen. Die houdt in dat particulieren iemand kunnen inhuren voor klussen aan huis zonder dat ze loonbelasting en sociale premies hoeven in te houden.

De regeling is niet in overeenstemming met een internationaal verdrag dat bepaalt dat er geen verschil mag zijn tussen huishoudelijke werkers en andere werknemers. Het kabinet twijfelt nog of het dit verdrag zal ratificeren. Een commissie onder leiding van ex-staatssecretaris Ella Kalsbeek zal eerst advies uitbrengen, heeft de ministerraad vrijdag besloten. Ook oud-directeur Paul Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau maakt er deel van uit.

Als Nederland het verdrag van de internationale arbeidsorganisatie ILO ratificeert, kan dat betekenen dat aan huishoudelijke hulpen meer rechten moeten worden toegekend. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken denkt dat dit werk dan wel eens in het zwarte circuit zou kunnen verdwijnen.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.