Rechtszaak dreigt bij tekort aan topvrouwen

1

Als in 2016 niet 30 procent van de topposities door vrouwen bekleed wordt, stappen Vereniging Vrouw en Recht en vakbond FNV naar de rechter.

Dit meldt dagblad Trouw.

In december 2009 heeft de Tweede Kamer ingestemd met een wetsvoorstel waarin staat dat in 2016 bedrijven met meer dan 250 werknemers ervoor moeten zorgen dat ten minste 30 procent van de topfuncties door vrouwen wordt bekleed. Wanneer zij dit niet doen, moeten zij in hun jaarverslag uitleggen waarom zij niet aan het quotum voldaan hebben. Verder volgen er echter geen sancties. Het wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer.

Doordat er verder geen sancties verbonden zijn aan het niet behalen van het quotum, zien werkgevers het meer als streefcijfers en maken zich weinig zorgen. Maar daar denken Vrouw en Recht en FNV heel anders over. De belangenorganisaties willen desnoods via de rechter een groter aantal vrouwen aan de top afdwingen. “Bedrijven moeten de gelegenheid hebben om diversiteitsbeleid op te bouwen”, zegt een woordvoerder van FNV tegen Trouw. “Maar dan zullen wij hen ook daaraan houden.”

Op dit moment wordt 8 procent van de topposities door vrouwen bekleed.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. De tranen schieten je toch in de ogen als je van dit soort onzin kennis neemt. En het FNV trekt zoals gewoonlijk weer de kar om nog een beetje aandacht in de media te krijgen. Alsof we in dit land niet wat beters te doen hebben om de economische ontwikkeling weer aan de gang te krijgen ipv te luisteren naar wereldvreemde vergadertijgers en baantjesjagers, Bij het FNV en de vereniging Vrouw en Recht zul in elk geval geen kandidaten aantreffen voor “topvrouwen”, waarvan de definitie waarschijnlijk niet eens bestaat.