Rechters beslissen over ov-staking

0

De rechtbank in Amsterdam beslist maandagmiddag of het personeel van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB en het Haagse vervoersbedrijf HTM het werk mag neerleggen uit protest tegen de bezuinigingsmaatregelen die het kabinet in het openbaar vervoer wil doorvoeren.

De directies van beide vervoersbedrijven stapten afgelopen vrijdag samen naar de rechter om de voor deze week aangekondigde staking te laten verbieden. Of zij of het personeel en de vakbonden hun zijn krijgen, wordt ’s middag omstreeks een uur duidelijk.

Een paar uur eerder begint bij de rechtbank in Rotterdam het kort geding dat de Rotterdamse stadsvervoerder RET heeft aangespannen tegen de vakbonden. Ook hier is de inzet het al of niet doorgaan van een staking op woensdag, die zou beginnen na de ochtendspits en duren tot de avondspits. De verwachting is dat de Rotterdamse rechtbank in de loop van de maandagmiddag uitspraak doet.

Het personeel van de drie stadsvervoerders legden al eerder het werk neer. De directies zijn ook tegen de kabinetsmaatregelen, maar vinden dat er nu wel genoeg is gestaakt. Zij willen de reizigers niet langer duperen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.