Rechter: baggeraars zitten vast aan cao

0

De kantonrechter in Gouda heeft bepaald dat de werkgeversvereniging VBKO de cao waterbouw moet ondertekenen. De VBKO sloot in januari vorig jaar een principeakkoord voor de periode tot april volgend jaar, maar tekende die vervolgens niet. De grote baggeraars Van Oord en Boskalis drongen aan op dispensatie.

Volgens FNV Waterbouw, de eisende partij in de rechtszaak, zou dit betekenen dat deze baggeraars buitenlandse werknemers tegen een lager loon kunnen inzetten voor werkzaamheden in ons land.

Hans Crombeen, de cao-onderhandelaar van FNV Waterbouw, denkt dat buitenlandse werknemers de afgelopen tijd onderbetaald zijn en hij gaat er bij de baggeraars op aandringen alsnog een hoger loon te betalen. Het is onduidelijk om hoeveel mensen het gaat.

Werkingssfeer van buitenlandcaontract

De partijen in de cao hebben besloten een werkgroep in te stellen om te onderzoeken of de werkingssfeer van een zogeheten buitenlandcontract, zoals voorgesteld door de VBKO, kan worden uitgebreid. Volgens de kantonrechter heeft dat niet tot enig resultaat geleid en is dat geen reden om de cao niet te laten gelden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.