Reactie kabinet op voorstel EU-2020-strategie

0

Het kabinet schrijft in een reactie op EU 2020, de opvolger van de Lissabonstrategie, dat de nationale en Europese hervormingen zich vooral moeten richten op duurzame groei en banen.

De EU 2020-strategie moet de Europese Unie in staat stellen de crisis te boven te komen en sneller over te schakelen op een slimmere en groenere economie.

Hervormingen
Hervormingen zijn volgens het kabinet onontkoombaar om de overheidsfinanciën, de sociale stelsels en de potentiële groei veilig te stellen. Ook moeten hervormingen voorkomen dat de kosten van nu worden doorgeschoven naar toekomstige generaties.

De nationale en Europese hervormingen moeten zich volgens het kabinet vooral richten op duurzame groei en banen. Hiervoor zijn meer investeringen nodig in onderwijs, kennis en innovatie, ICT, duurzaamheid en groene economie.

Economische strategieën
De uitvoering van de economische strategieën in verschillende EU-lidstaten moet volgens het kabinet strakker in de hand worden gehouden. Als landen het niet goed doen, moeten ze worden aangesproken.

Het kabinet pleit voor een beperkt aantal meetbare en nationaal onderscheiden doelen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.