Re-integratiebureaus voorlopig gepasseerd

0

Uitkeringsinstantie UWV helpt mensen die korter dan een jaar zonder werk zitten, voorlopig niet meer via een re-integratiebureau aan een baan.

“We moeten gerichter met externe aanbieders aan de slag”, zei een woordvoerster van UWV. “Alleen langdurig werklozen kunnen gebruik maken van leer-werktrajecten bij re-integratiebureaus.”

Als gevolg van de economische crisis is de werkloosheid de afgelopen tijd gestegen. Het budget van de uitkeringsinstantie bleef echter gelijk. “We trekken in een vroeg stadium aan de bel. We stellen de re-integratiebureaus nu op de hoogte dat we minder van hun diensten gebruik zullen maken.”

De woordvoerster liet weten dat de dienstverlening die de instantie zelf aanbiedt, intact blijft. Tot voor kort gingen werklozen die minder dan een jaar zonder een baan zaten, veelal via een re-integratiebureau aan de slag. Het UWV wil deze WW’ers de komende tijd via de eigen dienstverlening helpen om terug te keren op de arbeidsmarkt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.