Randstad Techniek zoekt 50-plussers

0

Uitzendorganisatie Randstad gaat actief op zoek naar oudere vakmensen die in de techniek aan de slag kunnen als onderhoudsmonteur, elektromonteur, lasser of operator.

Er zijn op dit moment meer dan duizend technische vacatures.

Jongeren zijn daarvoor moeilijk te vinden en daarom gaat Randstad Techniek nu ook specifiek vakmensen van 50 jaar of ouder werven. Ook al gepensioneerde vaklieden kunnen bij Randstad terecht als zij weer in hun vak aan de slag willen.

,,Ondernemers moeten eventuele vooroordelen aan de kant zetten” stelt Peter Feld van Randstad Techniek. ,,Ervaren technici zijn meteen productief en zorgen voor een gedegen kennisoverdracht binnen de organisatie.”

Feld spreekt van een noodzakelijke stap. Hij signaleert dat de vraag naar technisch personeel aantrekt, maar dat weinig jongeren in de sector zijn geïnteresseerd. ,,Daarom hebben wij in nauw overleg met FNV besloten onze wervingsinspanningen speciaal te richten op de vakman van 50 jaar en ouder. Tot voor kort waren er eigenlijk alleen maar kleinere spelers actief op deze markt. Wij willen die markt nu echt openbreken.”.

Vakbondsbestuurder Marcel Nuyten van FNV Bondgenoten vindt het ,,een interessant initiatief”. Ouderen krijgen volgens hem vaak het stempel opgedrukt dat zij te duur en te langzaam zijn. ,,Maar dat is onterecht. Ervaren vakmensen werken over het algemeen effectiever.”

Lees ook:
> Ambachten hebben moeite met vinden van personeel
> Doorwerk-cao 65+ers geen verboden leeftijdsonderscheid
> Nederlanders kunnen in Duitsland aan de slag

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.