Randstad: een derde werkt onder niveau

1

Een derde van de Nederlandse werknemers werkt onder zijn opleidingsniveau. Bijna één op de vijf doet juist werk dat eigenlijk voor een hoger opgeleide bedoeld is. Dat blijkt uit de Randstad WerkMonitor.

Volgens bijna een kwart van de werknemers komt een mismatch tussen opleidingsniveau van werknemers en het daadwerkelijke niveau van hun banen op het werk veel voor. Vooral in de techniek geven relatief veel mensen (31 procent) aan dat collega’s werkzaamheden uitvoeren boven het niveau. In de dienstverlening is dit juist minder vaak (22 procent).

Richting

Niet alleen het opleidingsniveau, ook de richting blijkt niet altijd aan te sluiten. Voor 38 procent geldt dat de huidige functie niet aansluit bij de richting van de gevolgde opleiding.

Onvoldoende investering

Verder blijkt uit de werkmonitor dat onder personeel dat werkt in een te hoog gegrepen functie onvoldoende of niet gericht geïnvesteerd wordt in opleiding. Een derde van de medewerkers geeft aan dat hun werkgever te weinig doet op dit vlak. In de techniek is het percentage nog hoger: 41 procent is ontevreden over investering in ontwikkeling.

HR

De mobiliteit is gezakt tot het laagste niveau in vier jaar. De Mobiliteitsindex is gezakt naar 85, en was in mei nog 90. Volgens Randstad wijzen werknemers naar het personeelsmanagement. Zo vinden zij dat een lange termijn HR planning nodig is, beter geïnvesteerd kan worden in arbeidsvoorwaarden en aantrekken van nieuw personeel.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Wensen van werkgevers en werknemers liggen nogal uiteen en ik denk dat werknemers in deze tijd gewoon al blij zijn dat ze een (vaste) baan hebben. Die ga je niet snel opgeven voor iets onzekers wat wel meer in jouw richting is, de hypotheek moet immers ook betaald worden.