Randstad blijft sterk groeien

0

Uitzendconcern Randstad heeft de omzet in het tweede kwartaal voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal met dubbele cijfers zien groeien.

Ook in Nederland zag de op een na grootste uitzender ter wereld de opbrengsten verder toenemen.

Randstad meldde donderdag een omzet van 3,92 miljard euro over het afgelopen kwartaal. Dat was 13 procent meer dan een jaar eerder, maar iets minder dan het bedrag van 3,95 miljard euro waar analisten op hadden gerekend.

In Nederland steeg de omzet met 7 procent tot 727 miljoen euro. Het concern zag vooral de vraag vanuit de industriële en technische bedrijven sterk toenemen. De omzet in de administratieve sectoren sterkte ook aan. Door de bezuinigingen van de overheid namen de opbrengsten in de publieke sector met 17 procent af.

Het bedrijf zag het bedrijfsresultaat (ebita) met bijna een kwart stijgen tot 153,5 miljoen euro. Dat was 10 miljoen euro meer dan verwacht. Onder de streep bleef een nettowinst over van 101 miljoen euro tegen 77 miljoen euro een jaar eerder.

De vooruitzichten voor de verdere groei zijn volgens financieel directeur Robert Jan van de Kraats moeilijk in te schatten. Hij wees daarbij met name op de onzekere vooruitzichten voor de economie. ,,Onzekerheid is goed voor onze branche, maar het kan ook teveel zijn”, zei hij in een eerste reactie tegen televisiezender CNBC.

Lees ook:
> Dreigend tekort aan technici op de arbeidsmarkt

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.