PVV wil in gesprek met Kamp over ontslaginstructie

0

De PVV wil minister Henk Kamp (Sociale Zaken) spreken over een nieuwe werkinstructie in ontslagzaken voor uitvoeringsinstituut UWV.

Dat zei Tweede Kamerlid Ino van den Besselaar van de PVV dinsdag, nadat een motie van hem, PvdA en SP tegen de nieuwe instructie voor het verlenen van ontslagvergunningen was aangenomen.

De gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA vreest met een groot deel van de oppositie dat werkgevers straks makkelijker vaste krachten kunnen inruilen voor flexwerkers.

Kamp heeft altijd benadrukt dat het ontslagrecht niet wordt aangepast en dat het gaat om een instructie over toepassing van het huidige Ontslagbesluit. Ook is er voor een werkinstructie aan het UWV-personeel volgens de minister in principe geen toestemming van de Kamer nodig.

Maar in de ogen van Van den Besselaar wordt de ontslagbescherming van vaste werknemers wel degelijk aangetast. Hij wil dat de VVD-bewindsman met een aangepaste werkinstructie komt om zijn zorgen weg te nemen.

Lees ook:
> ‘UWV moet flexmisbruik tegengaan’
> ‘Alleen flexibilisering om kostenbeheersing is gevaarlijk’
> FME lanceert dienst flexibel personeel

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.