Protest in buitenland voor schoonmaak-cao

0

Stakende schoonmakers krijgen steun van collega’s uit het buitenland. Voor het Nederlandse consulaat in Genève delen schoonmakers donderdag pamfletten uit.

De internationale koepelorganisatie Uni Global Union heeft de komende dagen meer acties op poten gezet in Duitsland, de Verenigde Staten en Australië.

FNV-bestuurder Ron Meyer zei woensdag te hopen dat de solidariteitsacties de werkgevers in de schoonmaak kunnen overreden om tot een hoger loonbod te komen. De internationale koepel van vakbonden, waar FNV deel van uitmaakt, heeft ook een brief gestuurd aan minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de grote opdrachtgevers in de schoonmaaksector.

De internationale manier van actievoeren is niet nieuw. Zo hield FNV Bondgenoten afgelopen najaar bij Ikea-vestigingen in Heerlen en Delft een flyeractie uit solidariteit met Poolse beveiligingsmedewerkers die voor de Zweedse meubelgigant werkten. De Polen zouden destijds onder druk gezet zijn om hun lidmaatschap van de vakbond Solidariteit op te zeggen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.