Proef met aan nieuwe baan helpen succesvol

2

Een proef waarbij samenwerkende bedrijven werknemers die werkloos dreigen te worden naar een nieuwe baan begeleiden, is succesvol. Van de 650 werknemers van wie hun baan op de tocht stond, zijn er al 340 elders aan de slag. Het gaat vooral om ouderen.

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het gaat om een tussenrapportage van negen experimenten die vorig jaar van start zijn gegaan. Ze zijn een initiatief van vakbonden en werkgeversorganisaties. Bedrijven helpen met ontslag bedreigd personeel aan ander werk, zonder tussenkomst van uitvoeringsinstantie UWV.

Ze krijgen een financiële bijdrage van maximaal 2500 euro per werknemer. De bedrijven moeten dan minimaal ook dat bedrag bijleggen. In totaal heeft Kamp ongeveer 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het experiment.

Uit de tussenrapportage blijkt dat vooral lager opgeleiden aan een andere baan zijn geholpen. Ze waren gemiddeld tussen de 45 en 50 jaar oud. De begeleiding bestond onder meer uit scholing.

Kamp noemt het belangrijk dat werkgevers en vakbonden zelf een directe verantwoordelijkheid krijgen bij het aan de slag helpen van werknemers. ,,Zo hebben mensen minder snel een werkloosheidsuitkering nodig.”

Meer verantwoordelijkheid voor bedrijven bij het begeleiden van ontslagen personeel speelt ook een belangrijke rol in de nieuwe ontslagwetgeving, die in 2014 moet ingaan. Bedrijven draaien dan op voor de kosten van de WW in het eerste halfjaar.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Angele Jankok op

    Ik ben erg benieuwd naar de inhoud van die negen experimenten. Wie heeft meer informatie?

  2. Angele, ga naar de site van de rijksoverheid en typ bij zoekfunctie in: Evaluatie experimenten van werk naar werk, tussenrapportage juni 2012. Dan krijg je het rapport over deze proef.