Principeakkoord zorgverzekeraars en FNV Bondgenoten

1

FNV Bondgenoten en Zorgverzekeraars Nederland hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao.

FNV Bondgenoten en Zorgverzekeraars Nederland hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de circa tienduizend werknemers van de zorgverzekeraars. Dit meldde FNV Bondgenoten gisteren, zo meldt persbureau Novum.

2,6 procent
De totale loonsverhoging komt neer op 2,6 procent en de cao Zorgverzekeraars geldt voor werknemers bij UVIT (Unive, VZA, IZA, Trias) en Zorg en Zekerheid, CZ, DSW, de Friesland, Menzis/Azivo en Salland. Het principeakkoord moet nog aan de leden voorgelegd worden.

Vaker loopbaancheck
Om werknemers in de zorgverzekeringsbranche goed zicht te laten hebben op hun loopbaanmogelijkheden op de snel veranderende arbeidsmarkt, is het voor hen voortaan mogelijk om eenmaal in de drie jaar een loopbaancheck uit te laten voeren. Voorheen was dit eens in de vier jaar.

Noemenswaardige verhoging
Annelies Ossel, bestuurder FNV Bondgenoten: “Als je bedenkt hoe langdurig en intensief de onderhandelingen waren, dan ben ik blij met dit akkoord. Zeker omdat werknemers na jaren eindelijk een noemenswaardige loonsverhoging krijgen.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Maurice de Wert op

    Onjuiste voorstelling van zaken. Het lijkt erop of FNV Bondgenoten de enige partij is die een principe akkoord heeft bereikt. Volgens mij gaat het hier over akkoord met alle werknemersorganisaties (Unie, CNV enz).