Principeakkoord Cao sociale werkvoorziening

0

De VNG en Cedris, respectievelijk de werkgeversorganisatie en de brancheorganisatie voor bedrijven in de sociale werkvoorziening (Sw), en de vakbonden hebben een principeakkoord bereikt over de Cao voor de sociale werkvoorziening.

Het principeakkoord betreft een verlenging van de huidige Cao tot 1 februari 2011. Het akkoord biedt koopkrachtbehoud voor de werknemers in de sociale werkvoorziening. Organisaties van werkgevers en werknemers leggen dit akkoord met een positief advies voor aan hun achterbannen.

Bert Otten, voorzitter van de Kamer Gesubsidieerde Arbeid (KGA) van de VNG: ”Ik ben verheugd dat we met de bonden zijn gekomen tot een Cao en dat we met dit akkoord koopkrachtbehoud kunnen bieden voor onze medewerkers in de sociale werkvoorziening. Anderzijds blijft de lastenstijging voor de bedrijven beperkt. Dat is nodig, omdat de sector hard wordt getroffen door de economische crisis. Een grotere last dan wat in dit principeakkoord is overeengekomen gaat de spankracht van Sw-bedrijven te boven”.

De Kamer Gesubsidieerde Arbeid is als onderdeel van het College voor Arbeidszaken van de VNG de werkgeversvereniging voor de Sw-bedrijven. De werknemers in deze sector worden vertegenwoordigd door de ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak. In totaal zijn 100.000 personen werkzaam in de sector.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.