Principeakkoord cao chauffeurs

0

CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben vrijdagochtend een principeakkoord bereikt voor de Cao Beroepsgoederenvervoer.

‘We hebben een eerlijker speelveld bereikt, en we hebben een aantal belangrijke verslechteringen tegen kunnen houden of kunnen afzwakken’, zei CNV-bestuurder Frans Westerman.
In de onderhandelingen is overeen gekomen dat gelijk werk ook gelijk wordt beloond. Daarmee wordt volgens de bond het onder de prijs rijden door buitenlandse chauffeurs aan banden gelegd. In de nieuwe cao is duidelijker uiteengezet onder welke omstandigheden en volgens welke normen een ingeleende werknemer moet worden beloond.

Magere loonsverhoging
De loonsverhoging is volgens de vakbond mager uitgevallen: 1,5 procent per 1 januari volgend jaar en 0,5 procent vanaf 1 juli 2013.

Westerman zegt tevreden te zijn met de afspraak over het maandelijks verplicht verstrekken van een geschoonde uitdraai van de rijtijden.’Zodoende kunnen chauffeurs duidelijk terug lezen of hun gewerkte uren ook echt allemaal volgens het boekje zijn uitbetaald. Dit voorkomt enorm veel administratief gezeur en maandelijkse zorg en frustraties. Ook bij werkgevers.’
Het onderhandelingsresultaat geldt voor twee jaar. CNV Vakmensen gaat het resultaat ter stemming aan de leden voorleggen.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.