Principeakkoord cao bij Tata Steel

0

Staalconcern Tata Steel heeft na lang onderhandelen een principeakkoord bereikt met de vakbonden over een nieuwe cao. Dat meldde het bedrijf dinsdag.

Het akkoord is bereikt met de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie en VHP. De looptijd van de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst is van 1 april dit jaar tot 31 maart 2014. Tata Steel verhoogt het salaris voor de staalarbeiders met 1,25 procent per 1 juni en met nog eens 0,5 procent per 1 januari 2014. Daarnaast krijgen werknemers een eenmalige uitkering van 200 euro in juni.

FNV Bondgenoten is niet ontevreden met het resultaat. ,,Het waren moeizame en langdurige onderhandelingen maar we hebben nu een akkoord waar we mee kunnen leven. Alle voorgestelde verslechteringen van de cao heeft Tata Steel van tafel moeten halen”, zegt onderhandelaar Aad in ’ t Veld.

Tata Steel is de op één na grootste staalproducent van Europa en heeft ook staalfabrieken in Nederland. Het Indiase moederconcern maakte maandag bekend dat het meer dan 1 miljard moet afschrijven op zijn Europese activiteiten. Dat is het gevolg van de slechte economische omstandigheden in Europa.

Tata heeft in Nederland ongeveer 11.000 mensen in dienst. Wereldwijd gaat het om ongeveer 80.000 medewerkers.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.