Principeakkoord ABN Amro-cao goedgekeurd

0

De meerderheid van de achterban van de vakbonden De Unie, CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten, is akkoord gegaan met de nieuwe cao voor ABN Amro.

Dit hebben de vakbonden laten weten.

In september werd er een principeakkoord bereikt voor de nieuwe cao voor medewerkers van ABN Amro en de voormalige Fortisbank. Dit akkoord werd echter verdeeld ontvangen door de achterban van de vakbonden. De meerderheid van de ABN Amro-medewerkers was voor, terwijl de meeste oud-Fortis-medewerkers het akkoord verwierpen. Deze uitslag leidde tot nader overleg tussen de vakbonden en de bank.

Uit het overleg zijn een aantal aanvullende afspraken gekomen. Zo stond bijvoorbeeld in het oorspronkelijke principeakkoord dat men om voor een OV-jaarkaart te kunnen kiezen, minimaal drie dagen per week naar de standplaats moest reizen en de reisafstand woon-werk moet minimaal 25 km bedragen. Nu is afgesproken deze grens van 25 km te laten vervallen. Ook zijn er nadere afspraken gemaakt over flexplekken.

De aanvullende afspraken »

Meer cao nieuws »

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.