Politiek bezorgd over ‘angstcultuur’ bij Aldi

1

Het CDA wil dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken actie onderneemt tegen wantoestanden die er bij de Aldi zouden voorkomen.

Volgens mediaberichten heerst daar een angstcultuur en is er sprake van onderdrukking van het personeel van de supermarktketen.

Tweede Kamerlid Pieter Heerma van het CDA heeft hierover vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan Asscher. Hij wijst op uitspraken van een voormalige arbo-arts dat bovenmatig veel medewerkers van de Aldi fysieke klachten hebben.

Bij een meldpunt dat de CNV Dienstenbond heeft opengesteld, regent het meldingen over onder meer de werkdruk, de onderbezetting en het te zware werk dat het Aldi-personeel zou moeten verrichten. De vakbond wil dat Asscher de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) een onderzoek laat verrichten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik heb enkele jaren bij Aldi gewerkt en heb deze problemen nooit ondervonden. Het is waar dat je fysiek sterk moet zijn om bij Aldi goed mee te komen. Maar zou de reden van de vele fysieke klachten (meer dan bij andere supermarkten) niet kunnen liggen in het feit dat bij Aldi
    medewerkers in dienst blijven als ze ouder worden? Bij de meeste andere supermarkten ga je eruit als je de 23 passeert omdat je dan te duur wordt. Bij Aldi ligt de gemiddelde leeftijd gewoon veel hoger, waardoor ook de fysieke gesteldheid afneemt.