Politiebonden verwachten verharding acties

0

,,Het is haast ondenkbaar dat de acties bij de politie zich niet gaan verharden.” Dat concluderen de politiebonden na het begrotingsakkoord dat is gesloten.

Een van de afgesproken bezuinigingen voor 2013 is dat de salarissen van ambtenaren niet worden verhoogd. ,,Een politieke afspraak die voor politiemensen onacceptabel is als deze maatregel niet voor iedereen geldt”, benadrukken de bonden ACP, NPB en VMHP.

En dat is niet het geval, constateren ze. ,,De CAO voor gemeenteambtenaren die eind vorige week werd afgesloten, bevat namelijk wel loonsverhogingen”, zegt een woordvoerder. ,,Het kan dan niet zo zijn dat voor politiemensen dan wel de nullijn op het salaris wordt gehandhaafd. We zetten onze acties voor een rechtvaardige CAO voor de politie dan ook onverminderd voort.”

De bonden gaan komende week het begrotingsakkoord verder analyseren en bekijken wat de maatregelen precies voor het politiepersoneel betekenen. Ze geven werkgever minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ook een week de tijd om te reageren wat de nieuwe situatie concreet voor de politiemensen betekent. ,,Hierna zal de knoop worden doorgehakt over de vervolgstappen in onze strijd”, melden de bonden.

Het tijdperk van publieksvriendelijke acties zien ACP, NPB en VMHP als een ‘gepasseerd station’. ,,Mensen zullen er last van gaan krijgen. Daarbij wordt zeker ook naar grootschalige evenementen gekeken.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.