Politiebonden: geen twitterbeleid in cao

0

De politiebonden hebben begrip voor de schorsing van Gerda Dijksman, districtschef van de politie in Zuidwest-Drenthe.

“Van politiemensen mag je professioneel gedrag verwachten. Zij moeten zich bewust zijn wat ze twitteren, zeker als er een relatie is met het werk”, zegt Han Busker, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB).

“Als politieambtenaar ben je 24 uur per dag in dienst. Hoe hoger in de boom, hoe meer je je dat moet realiseren”, zegt Wiep van der Pal, vicevoorzitter van de Algemeen Christelijke Politiebond. Duidelijke afspraken over wat wel en wat niet getwitterd mag worden, zijn er niet binnen de Nederlandse politie, aldus de bonden. Dat is ook niet nodig, vinden ze. “Geen twitterbeleid in de cao”, zegt Busker.

Dijksman werd afgelopen weekeinde door de Drentse korpsleiding geschorst nadat ze op Twitter had gereageerd op een tragisch ongeluk in Meppel. Twee jonge mensen waren op eerste kerstdag door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen. ,,Gaat vast om huiselijk geweld”, had de districtschef voorbarig in een tweet gemeld.

Lees ook:
> Human resources en sociale media
> Whitepaper over sociale media op de werkvloer
> Attentie medewerkers, je mag geen telefoon meer gebruiken

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.