Politiebond VMHP zegt ja tegen cao

0

De VMHP, de vakbond voor het middelbare en hogere politiepersoneel, heeft na een ledenvergadering definitief ja gezegd tegen de afspraken voor een nieuwe politie-cao.

Volgens VMHP-voorzitter Sanna Eichhorn heeft een meerderheid van de vergadering donderdag voor het akkoord gestemd.

Met de ANPV is de VMHP de tweede bond die na een ledenraadpleging positief heeft gereageerd op de met minister Ivo Opstelten (Justitie) gemaakte afspraken. Volgende week organiseren de twee grootste bonden, de ACP en de NPB, nog bijeenkomsten. Als ook daar goedkeuring volgt, zou het akkoord donderdag getekend moeten kunnen worden.

‘Er is nog wel even stevig gediscussieerd’, aldus Eichhorn, ‘maar dit is het best haalbare’. Vooral de afgesproken nullijn ‘blijft zuur’, vindt de bondsvoorzitter. Politiemensen krijgen tot en met 2014 geen structurele loonsverhoging. Daar staat tegenover dat zwaar en specialistisch politiewerk beter gehonoreerd gaat worden, waardoor veel politiemensen er toch op vooruitgaan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.