Politieagenten krijgen mentale weerbaarheidstraining

0

De minister van Justitie, Ivo Opstelten, maakt 45 miljoen euro vrij om de mentale weerbaarheid van politieagenten te verhogen.

Ook erkent hij werkgerelateerde Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) als beroepsziekte. Dat meldt het ministerie van Justitie in een persbericht.

Agenten die zich in de frontlinie bevinden krijgen mentale weerbaarheidstraining. In totaal gaan ongeveer 40.000 politiemensen in drie jaar tijd getraind worden. Per jaar zijn dit ruim 13.300 agenten die een training van 32 uur krijgen.

De mentale-weerbaarheidstraining, die in groepsverband wordt uitgevoerd, geeft de agent de vaardigheden die hij nodig heeft om zich met zelfvertrouwen op straat aan zijn werk te wijden.

Het is belangrijk, dat politiemensen zich gesteund voelen door hun korps, zeker als zij PTSS oplopen. De meerderheid van de korpsen gaat hier nu op een goede manier mee om, maar er is verscheidenheid in de aanpak van korpsen. Opstelten wil dat Politie Nederland een eenduidige aanpak heeft voor dit soort kwesties.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.