Politie wil meer topsporters

1

Het aantal topsporters dat bij de politie werkt, wordt uitgebreid van acht naar ongeveer 16.

Topsporters brengen mentale weerbaarheid, focus en doorzettingsvermogen mee en dat zijn eigenschappen die politiemensen ook moeten hebben, zegt Kees Meijll, coördinator Politie Topsport Selectie. ,,We zien het belang van topsporters voor onze organisatie.” Hij reageerde donderdag op een bericht van de NOS.

Meijll, die momenteel met drie olympische politiesporters in Londen is, vertelde verder dat het de bedoeling is dat een groter aantal topsporters hun kennis en vaardigheden gaan doorgeven aan hun collega’s. Ze zullen onder meer clinics en lezingen gaan geven.

De politie maakt juist een geheel andere afweging dan het ministerie van Defensie, dat begin juli juist besloot te stoppen met het faciliteren van topsporters. Daardoor moeten Bram Som, Gregory Sedoc, Elisabeth Willeboordse, Guillaume Elmont en Rolf van der Velde op zoek naar een nieuwe baan. Van hen hebben atleet Sedoc en de judoka’s Willeboordse en Elmont zich geplaatst voor de Olympische Spelen. De topsporters konden bij Defensie de helft van hun tijd besteden aan trainingen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie