‘Polenmeldpunt helpt arbeidsmigranten’

4

De ophef rond het Polenmeldpunt van de PVV heeft ervoor gezorgd dat er meer aandacht is gekomen voor de leefomstandigheden van arbeidsmigranten. Dat zegt manager Henriëtte van Waalwijk van Doorn van de Stichting Keurmerk Internationale Arbeidsbemiddeling (SKIA), die de huisvesting keurt van in Nederland werkende buitenlanders.

Van Waalwijk van Doorn bevestigde vrijdag berichtgeving in de Volkskrant dat er sinds augustus 2011 bijna tweemaal zoveel klachten zijn binnengekomen als het jaar ervoor. ‘Wij keuren de motieven achter de PVV-actie niet goed, maar daardoor worden er wel meer misstanden doorgebeld die wij vervolgens weer kunnen oplossen’, stelt zij.

In totaal telde SKIA de afgelopen 12 maanden ongeveer 200 klachten met betrekking tot arbeidsmigranten. In 7 van de 10 gevallen ging het om problemen ‘in de communicatieve sfeer’, bijvoorbeeld omwonenden die klagen dat hun Poolse buren ’s avonds tot laat buiten barbecueën. Er kwamen echter ook gevallen van uitbuiting aan het licht waarbij een grote groep migranten door hun werkgever gedwongen werd in een veel te kleine ruimte te wonen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Ach en gaat men nu nationaal en internationaal excuses aanbieden aan de PVV voor het onterecht kielhalen van dit plan en de partij? Eerst haastte iedereen zich om te roepen dat zij vooral niet achter dit plan staan, ben benieuwd wie de eerste hypocriet is die in Brussel zegt dat-ie eigenlijk altijd wel iets in het plan heeft gezien.

  2. @Y : U moet niet zaken door elkaar halen. De intentie van het PVV standpunt is en blijft verwerpelijk. Er valt absoluut niets te verexcuseren richting de PVV.
    Blijkbaar leest u wat u wilt lezen. U bent zeker een PVV-aanhanger of iets van die strekking.

  3. @Franklin: Goede reactie. Zoals u al aangeeft de intentie blijft verwerpelijk. Ik snap daarom ook niet helemaal waarom Y denkt dat dit een compliment is aan de PVV.