Plan over EU-pensioenbeleid gaat niet door

0

De EU gaat lidstaten niet voorschrijven dat ze de pensioenleeftijd moeten verhogen. Ook komen er geen Europese afspraken over de hoogte van de vennootschapsbelasting of over het loonbeleid.

Duitse voorstellen in die richting zijn volgens ingewijden niet terug te vinden in een plan dat Europees president Herman Van Rompuy de eurolanden volgende week vrijdag zal voorleggen tijdens een speciale top.

De eurolanden bespreken dan hoe ze hun economisch beleid beter op elkaar zullen afstemmen en hoe ze ontsporing van hun overheidsfinanciën tegengaan. De maatregelen moeten voorkomen dat opnieuw lidstaten in een schuldencrisis verzeild raken, zoals met Griekenland en Ierland is gebeurd.

Volgens een Duitse notitie die vorige maand uitlekte, zou Brussel zich moeten gaan bemoeien met het pensioen- en belastingbeleid van de eurolanden. Dat voorstel riep veel weerstand op bij diverse lidstaten, ook bij Nederland.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.