‘PI-medewerker ontslagen om boetes van ander’

0

Een 44-jarige medewerker van de gevangenis in Vught is vanwege een stapel (onterechte) verkeersboetes zijn baan kwijtgeraakt.

De man vecht het ontslag aan omdat hij naar eigen zeggen slachtoffer is geworden van een notoire verkeersovertreder die enkele jaren geleden zijn auto kocht en die tegen de afspraak in nooit liet overschrijven.

Advocaat Ted Gersjes heeft dat zaterdag namens de man uit Vught gezegd.

De man verkocht enkele jaren geleden in een weekeinde zijn auto. De koper gaf daarbij een kopie van een, naar later bleek vals, identiteitsbewijs. Hij beloofde op maandag de wagen over te schrijven en het vrijwaringbewijs op te sturen. Dat is nooit gebeurd en de nieuwe ‘eigenaar’ stapelde ondertussen verkeersboete op verkeersboete, onder meer voor onverzekerd rijden.

De medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught weigerde principieel de boetes te betalen die op zijn deurmat bleven vallen. Dat leidde in 2007 tot een strafzaak en een veroordeling tot een week cel die de man thuis met een enkelband mocht uitzitten.

Zijn werkgever heeft hem onlangs ontslagen omdat hij zich niet aan het gedragsprotocol had gehouden. De Dienst Justitiële Inrichtingen verwijt de man zeer ernstig plichtsverzuim.

Het kort geding dat de man heeft aangespannen dient op 26 januari voor de rechtbank in Den Bosch.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.