Philips wil meer variabele beloning

1

Philips wil de variabele beloning voor individuele prestaties verhogen, naast een salarisverhoging van 1,25%. Het bedrijf heeft een nieuw bonusplan voorgelegd aan de vakbonden en de ondernemingsraad. FNV Bondgenoten plaatst vraagtekens bij het verhogen van bonussen.

Een bonuscultuur om werknemers te prikkelen leidt niet automatisch tot betere prestaties, zegt FNV Bondgenoten in reactie op het voornemen van Philips. Volgens de vakbond is een dergelijk systeem niet altijd even eerlijk, mede omdat de beoordeling van werknemers volgens bond aan duidelijkheid te wensen overlaat.

‘Een individueel systeem zorgt voor onduidelijkheid, onder meer omdat de beoordelingsgesprekken niet transparant zijn’, stelt Ron van Baden, bestuurder van FNV Bondgenoten. ‘Grote groepen personeel staan daar niet om te springen.’

In plaats van een bonussysteem en een salarisverhoging van 1,25 procent, zoals Philips voorstelt, ziet de bond liever dat de lonen er structureel 2,5 procent op vooruitgaan. Begin december praten beide partijen verder over de kwestie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Begrijpelijk dat vakbonden niet staan te springen voor bonussystemen, hun invloed wordt dan minder. Toch hebben ze gelijk dat ze in verweer komen. Bonussen horen een onderdeel te zijn van een totaal beleid en totaal visieproject voor de toekomst. Denk aan de Lerende Organisatie, waar het beleid gericht is op transparantheid en teamwerken, invloed van de werknemers op het beleid.
    Dus je moet niet individueel belonen, maar team belonen, zodat het motiverend werkt voor alle werknemers. Voer dan ook eens een 360 graden beoordelingsysteem in en dan heb je de grootste stap gemaakt in eerlijk belonen. Maar daar voelen de leidinggevenden niet voor, want dan worden ze beoordeelt door de mensen waarmee ze werken en dat breekt macht.
    Het stomweg invoeren van een bonusbeleid werkt nooit op de lange duur en zal de samenwerking tussen afdelingen niet positief be?nvloeden.