Personeelsadvertenties fors teruggelopen

0

Het aantal personeelsadvertenties in tijdschriften, kranten en op internet is vorig jaar met ruim veertig procent gedaald ten opzichte van 2008. Marktonderzoeksbureau Nielsen telde in 2009 een kleine 735.000 personeelsadvertenties, zo maakte het bureau maandag bekend.

De meeste advertenties (ruim 90 procent) stonden op internet. 5 procent van de advertenties was te vinden in de dagbladen.

Nielsen bekeek per beroepsgroep hoeveel personeelsadvertenties er geplaatst werden. Alleen in de sector ‘gezondheidszorg en welzijn’ registreerde Nielsen meer advertenties (14,5 procent) dan in 2008. In de branche ‘administratie en klantenservice’ nam het aantal personeelsadvertenties af met 56,5 procent.

De terugloop hangt samen met de economische crisis. Veel bedrijven bezuinigen op hun personeelskosten. Bedrijven gaven in 2009 ook minder uit aan advertenties. In totaal lagen de mediabestedingen op ruim 6 miljard euro. Dat is ruim 3 procent minder dan het jaar daarvoor.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.