‘Personeel V&D wil naar rechter om loonoffer’

0

Veel werknemers van V&D zijn plan om het verplichte loonoffer van 5,8 procent , dat het bedrijf vorige week aankondigde, aan te vechten. Bij vakbond FNV hebben al meer dan honderd leden zich gemeld voor een procedure tegen de warenhuisketen, stelt FNV-bestuurder Niels Suijker.

De bond hield maandagavond ledenbijeenkomsten in Amsterdam en Groningen. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dus nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Meer weten over het loonoffer bij V&D? P&Oactueel beantwoordde de 3 meest prangende vragen

Het in zware financiële problemen verkerende V&D wil snijden in de kosten om beter te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt. Alle circa 5000 werknemers moeten daarom salaris inleveren. Deze week kwam ook naar buiten dat V&D van de huurders van zijn panden een huurvrije periode van vier maanden heeft gevraagd. De eigenaren van de panden – V&D heeft 63 warenhuizen – moeten op die manier ,,helpen om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen”.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.