Personeel sociale werkplaatsen naar Den Haag

0

Duizenden medewerkers van sociale werkplaatsen uit het hele land komen donderdag naar Den Haag om te protesteren tegen de plannen van de regering waardoor 70.000 van de 100.000 beschermde werkplekken dreigen te verdwijnen.

De manifestatie is het slotstuk van een reeks regionale acties en werkonderbrekingen die de afgelopen weken zijn gehouden.

Het kabinet wil volgend jaar de sociale werkvoorziening, de bijstand en de uitkering voor jonggehandicapten (Wajong) in één regeling samenbrengen. Het is de bedoeling dat daardoor meer mensen met een arbeidsbeperking aan een ,,gewone” baan komen. Het kabinet schat dat dit een besparing oplevert van 1,8 miljard euro.

De vakbonden, de FNV voorop, hebben opgeroepen tot protest. De FNV trok de aandacht met een tv-spotje waarin mensen vertellen hoe zij de dupe worden van de nieuwe Wet werken naar vermogen. Tussen hun verhalen door is een schaterlachende premier Rutte te zien. Het spotje leidde tot tientallen klachten bij de Reclame Code Commissie.

De vakcentrale verwacht donderdag op het Malieveld in Den Haag 15.000 mensen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.