Pensioenakkoord doet het rommelen binnen de FNV

2

De problemen die zijn gerezen binnen de FNV door het pensioenakkoord zijn er niet kleiner op geworden.

Na FNV Bondgenoten heeft nu ook Abvakabo forse kritiek op het akkoord. De bond vindt de overeenkomst onvoldoende en spreekt van “nee, tenzij”. De ambtenarenbond eist heropening van onderhandelingen met werkgevers en kabinet, aldus het Financieele Dagblad

Het botert even wat minder
De krant schetst dat het deze maand gesloten pensioenakkoord tussen vakbonden, werkgevers en kabinet aan een zijden draadje hangt, nu zowel Abvakabo FNV als de grootste vakbond van Nederland, FNV Bondgenoten, het onderhandelingsresultaat van Agnes Jongerius te mager vinden. Over een vertrouwensbreuk met de FNV-leiding wordt niet gerept. Maar dat het even niet botert is duidelijk. Jongerius haalde eerder deze week ongewoon fel uit naar FNV Bondgenoten, vanwege het blijven hameren op een alternatief pensioenplan en het feit dat het huidige akkoord niet uitkomt. Volgens Jongerius op basis van ‘onaf cijferwerk’. ‘Luchtfietserij’ van FNV Bondgenoten, was haar conclusie.

Nieuwe berekeningen
FNV Bondgenoten had de dag voor Jongerius’ uithaal nieuwe berekeningen gepresenteerd over de inkomenseffecten van het akkoord en trok de conclusie dat het voor lage inkomens onmogelijk zou worden eerder te stoppen. Heel anders dan de onderhandelaars hadden gesuggereerd, aldus Bondgenoten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. NI van der Zee op

    Ik zou dezelfde regel hanteren. In principe geldt bovenstaande toch ook? Doordat er ijzel ligt kunnen de werkzaamheden op de werkplek zelf niet uitgevoerd worden omdat de werknemer hier niet kan komen.

    Wij zijn niet CAO gebonden, maar hebben de veiligheid voorop gezet. Als medewerkers tóch naar het werk willen gaan omdat ze anders verlofdagen zouden moeten inleveren, zullen er altijd een aantal zijn die dan tóch gaan, die zul je dan toch ook wat tegen zichzelf moeten beschermen. Daar waar medewerkers thuis kunnen werken, hebben deze dit ook gedaan.